De ce sa alegi o saltea de latex natural?

by | Apr 4, 2022 | Noutăți | 0 comments

Saltelele de latex natural au devenit tot mai populare in ultimii ani datorita gradului ridicat de confort pe care il ofera, dar si datorita durabilitatii.

In plus, sunt prietenoase cu mediul si asigura un somn mult mai sanatos. 

Citeste articolul de mai jos pentru a afla ce inseamna o saltea de latex natural si cum te ajuta ea sa ai un somn confortabil pentru intreaga noapte.

Ce este o saltea de latex natural? 

De cele mai multe ori, vei gasi oferte de saltele din latex sintetic. Acestea sunt facute din cauciuc butadien-stirenic. 

Saltelele din latex sintetic sunt o alternativa sigura si economica pentru cele de latex natural, dar nu beneficiaza de la fel de multe proprietati si au o durabilitate mai scazuta. 

Latexul natural ofera o sustinere mai buna, este mai durabil, este prietenos cu mediul si asigura un somn mai sanatos. 

Beneficiile unei saltele de latex natural 

1. Reduce durerile 

Suportul oferit de saltelele din latex natural este deosebit de benefic pentru persoanele care sufera de dureri de spate si de articulatii. 

Latexul se muleaza pe conturul partilor mai grele ale corpului, precum soldurile si umerii. Aceasta sustinere ofera o usurare a presiunii exercitate in mod normal pe articulatii si zona lombara. In plus, elasticitatea naturala a latexului mentine alinierea naturala a coloanei vertebrale, mai ales in zona sensibila a gatului si spatelui. 

2. Hipoalergica si usor de intretinut

Daca o saltea nu este curatata cu regularitate, atunci pe suprafata ei se aduna microorganisme precum bacterii, virusi si fungi. Acestea pot duce la dezvoltarea de mucegaiuri si acarieni. In timp, expunerea la toate acestea duc la un mediu de somn nesanatos si la dezvoltarea alergiilor. 

Latexul este un antibacterian natural, ceea ce inseamna ca pe suprafata unei saltele de latex nu se dezvolta microorganisme daunatoare. 

Astfel, saltelele de latex sunt perfecte pentru persoanele care sufera de alergii sau pentru cele care nu au timp sa le curete suficient de des. 

3. Latexul este prietenos cu mediul 

Latexul este extras din arborele de cauciuc, dar in acest proces copacii nu sunt taiati. Astfel, productia de latex incurajeaza cresterea copacilor si padurilor si este un proces sustenabil. 

In plus, latexul este biodegradabil. 

4. Permite circulatia aerului 

Saltelele din latex au o structura celulara care permite circulatia aerului. In plus, acestea sunt turnate cu gauri care imbogatesc respirabilitatea. Iar spre deosebire de saltelele din materiale sintetice, latexul nu retine caldura corpului. 

Pentru un plus de confort, optati pentru saltele cu huse din materiale naturale, precum bumbacul. 

5. Durabilitate 

Saltelele din latex sunt recunoscute pentru faptul ca asigura un confort optim pentru o perioada indelungata de timp. Saltelele din latex de buna calitate au o durata de viata de 12-20 de ani, mult peste media altor tipuri de saltele. O saltea de latex natural isi reia cu usurinta forma de indata de presiunea dispare si astfel isi mentine forma dupa multi ani de utilizare.

Care sunt minusurile unei saltele de latex? 

Greutatea saltelei este una din problemele ridicate de cei ce folosesc saltele de latex. Latexul este mai dens decat alte materiale si, in consecinta, este si mai greu. 

Care saltea este mai buna: cea de latex sau cea cu spuma de memorie? 

Atat latexul, cat si spuma de memorie sunt materiale populare, foarte bune, dar se adreseaza unor nevoi diferite. Spuma de memorie este mai potrivita pentru a usura presiunea de pe punctele de presiune si prin urmare este ideala pentru durerile de spate.

Latexul ofera si el o usurare a presiunii, dar este mai ferm si isi revine de indata ce se ridica greutatea de pe saltea. Astfel, este mai potrivita pentru persoanele care au puncte dureroase si dorm agitat. 

Cei cu alergie la latex pot dormi pe o saltea de latex? 

Saltelele din latex natural sunt considerate sigure chiar si pentru persoanele care sufera de alergie la latex. 

Alergiile la latex apar dupa expunerea directa la proteina ce se intalneste in produsele de latex, precum baloanele sau manusile. Latexul folosit in saltele este spalat in mod repetat in procesul de productie, scazand astfel considerabil prezenta proteinei care declanseaza alergia. In plus, asternuturile scad contactul direct cu salteaua. 

Cu toate acestea, daca suferi de alergie la latex, te sfatuim sa iti consulti doctorul inainte de a alege o saltea de latex. 

Saltelele de latex natural au un miros neplacut?

Saltelele de latex pot avea un miros similar cauciucului. Totusi, prin spalarile repetate din timpul procesului de productie, acest miros scade in intensitate. 

Multi din cei care folosesc saltele de latex natural spun ca acestea au un miros subtil si dulce. 

Care este sustinerea cea mai potrivita pentru o saltea din latex natural? 

Va recomandam sa asezati salteaua de latex pe o fundatie solida si uniforma, pentru a preveni uzarea ei prematura.